Tuto neděli se ve Vlachově Březí konala první policejní pouť v jižních Čechách. Dopoledne se po slavnostním zahájení konala v kostele mše. 


Odpoledne pak program pokračoval na zámeckém nádvoří. Policie představila svoji výstroj a výzbroj, automobilový park, kteří si zájemci mohli prohlédnout.

Na nádvoří byla i řada stanovišť, kde si diváci zkoušeli simulaci pohybu pod vlivem alkoholu, ozkoušet dopravní znalosti, seznámit s poskytováním první pomoci, prohlédnout hasičskou techniku, děti si zkoušely různé dovednosti …

Své čtyřnohé parťáky pak představili kynologové. Toho nejmenší předvedl ukázku z výcviku a děti ho odměnily pohlazením, zato ten postarší vzbuzoval respekt. Na figurantovi předvedli zadržení pachatele.

Program zpestřilo hudební a taneční vystoupení žáků Základní umělecké školy.

Na závěr si policisté připravili s hasiči dynamickou ukázku. Při ní neznámá osoba vystoupila z auta. Když mu nikdo v domě neotevřel, pokusil se upoutat na sebe pozornost střelbou z pistole. Poté vytáhl obálku s bílým práškem, kterou brčkem nasál do nosu a usedl zpět do vozu. Na místo přijela hlídka, která provedla zadržení nebezpečné osoby. Při ohledání vozu si policista povšiml jistých látek. Na místo byl povolán psovod se psem, který označil nebezpečný materiál. Proto byla zavolána hasičská jednotka. Hasiči si museli obléci ochranné obleky a provézt zajištění nádoby.